Renovace sklepa, ve kterém „TO ŽIJE“

kindermans-uvodni

Přijali jsme pozvání našeho zákazníka, abychom Vám mohli zprostředkovat ukázku využití stojanu na 240 lahví. Nejedná se o typické prostory interiéru domu či prostory vinárny. Zavedeme vás do 500 let starého sklepa. 


RECEPT, jak skloubit 2 velké lásky (golf + víno)


Koncept dispozičního řešení sklepa je velmi zajímavý. Prostory, kde se nachází golfový trenažér pozvolna přecházejí do odpočinkové zóny s domácím kinem. Obě tyto části jsou odděleny vinotékou vytvořenou z variabilních stojanů na víno. Stojany tak efektivně vyplňují volné místo. Nejedná se pouze o dělící stěnu, ale o funkčně využitý prostor k uložení vína. Vinotéka sestává z 5 stojanů (každý s kapacitou 240 lahví), vzniká tak prostor k uložení 1200 lahví. A to pouze na 5 čtverečních metrech. Jak můžete vidět, není vždy nutné objednávat stojan na míru. Poskládáním volně stojících stojanů do tvaru L vzniklo důmyslné řešení. 

kindermans-2

Náš tip:

Pokud by chtěl zákazník využít některý ze stojanů jako barový pult, stačí horní část osadit prezentačním pultem (za přidání naší PVC desky). Vyzkoušejte stojan umístit v sestavě s dalšími nebo jako solitér. Budeme rádi, když se s námi podělíte o vaše nápaditá prostorová řešení. 

kindermans-3


VOLNĚ STOJÍCÍ STOJANY MAJÍ VELKOU VÝHODU, MŮŽETE JE PŘESOUVAT DLE POTŘEBY


Díky své robustní konstrukci může vinotéka stát na jakémkoli místě jako volně stojící. Povolte uzdu svým představám a zkoušejte stojan přemisťovat na různá místa v interiéru. Stojan vám nabízí neomezené možnosti. K vínům je umožněn přístup odkudkoli, umístění ke stěně tak může být jedním z mnoha řešení. Kromě stojanu na 240 láhví nabízíme ještě jeho větší variantu. Stojan na 480 láhví je také oboustranný, s vrchní prezentační řadou, o stejné výšce i hloubce. 

kindermans-1

V RAXI se držíme tradičních materiálů jako dřevo a kov

Kovový stojan na 240 lahví o nosnosti 300 kg má tuhou konstrukci, zajišťující bezpečné uložení každé lahve. Skládá se z konstrukční oceli a masivního dřeva. K povrchové úpravě ocelových prvků je použito práškové lakování. Masivní bukové hranoly pak zase chrání povrchová úprava voskováním. Jistě každý ocení, že celou konstrukci dodáváme v již smontovaném stavu. Díky hloubce 60 cm je umožněn průchod každými dveřmi.

stojan-na-vino-raxi-ukazka-zpracovani-materialu


SHRNUTÍ HLAVNÍCH VÝHOD STOJANU NA 240 LAHVÍ

  • úložná kapacita 240 lahví na 1m podlahové plochy
  • 2 prezentační řady, jedna na každé straně (viněty lahví jsou dobře viditelné, celkem 20 lahví v této poloze)
  • místo pro popis vína pod prezentační řadou (doporučujeme náš bílý křídový popisovač
  • možnost umístění prezentačního pultu pro speciální prezentace vína
  • stojan může být umístěn jako solitér, nebo v sestavě s dalšími
  • stojan má tuhou konstrukci do 300 kg
  • bezpečná manipulace – každá láhev je uložena v samostatné buňce 

WD240

  

S velkými stojany RAXI naleznete ideální řešení Vašeho problému s místem a úložnou kapacitou. Podívejte se na další možná řešení.

RAXI.cz si na tento článek vyhrazuje autorská práva ©️, kopírování je zakázáno.

NAŠE TIPY