Nealkoholické víno jako možná alternativa

nealko-uvodni 

VÍNO S ALKOHOLEM NEBO BEZ ALKOLU?

Toť otázka, na kterou může být mnoho odpovědí. Argumentů k oběma verzím by se jistě našel bespočet. Pojďte se dnes podívat s RAXI, proč raději zvolit víno bez alkoholu.

CHCETE ZHUBNOUT? ZAPOMEŇTE NA ALKOHOL

V době diety, kdy počítáte každou kalorii, určitě zapomeňte na konzumaci alkoholu. Ale máme pro vás dobrou zprávu, dopřejte si klidně víno, když jste na něj zvyklí. Jak je to možné? Pokud si dopřejete nealkoholické víno, máte zajištěn přísun 3 x menšího množství kcal, jak u jeho alkoholické verze. Na oslavě si tak už nemusíte připíjet jen číší naplněnou vodou.
Pro zajímavost uvádíme příklad množství kcal na 100 ml:
Nejvíce kcal obsahují přírodní sladká vína a to 149,8 kcal a nejméně pak šumivá s 83,8 kcal. Z čehož vyplývá, že vyšší podíl kcal je způsoben vyšším podílem alkoholu. Dá se tedy s nadsázkou říct, že mezi alkoholickými víny je šumivé tou „nejodlehčenější verzí“.

nealko3

POSEZENÍ S PŘÁTELI U SKLENKY DOBRÉHO VÍNA? JDE TO I BEZ ALKOHOLU

Někdy jsou okamžiky, kdy si prostě nemůžete nebo nechcete dovolit pití alkoholu. Důvodů může být spousta – od jízdy autem, přes plánovanou směnu v práci nebo prostě chcete zůstat s čistou hlavou. Alkoholická vína mají vysoký obsah siřičitanů, které někomu nemusí děl dobře.
Už to je několik pádných důvodů, pro raději zůstat „nohama na zemi“.
Je ale jasné, že alko víno si vždy najde místo na našem stole, například v kombinaci s kulinářskými delikatesami. Jedná se tak o jeden z nejpopulárnějších nápojů světa.

 nealko4

POJEM NEALKOHOLICKÉ VÍNO X VÝROBA A CO SE ZA NÍM SKRÝVÁ

Co se vlastně skrývá za pojmem víno bez alkoholu?
Výroba nealka je téměř totožná s výrobou vína alkoholického, až na poslední krok. Tím je odstranění alkoholu. Tento proces se nazývá dealkoholizace.

KDE VÍNO KOUPIT

Nealkoholické víno často najdete ve specializovaných prodejnách. Nebo využijte služeb zásilkových obchodů a víno si nechte doručit. Tipy na pár ověřených značek najdete v tomto článku 9 tipů na nealko vína.

nealko2

VÝHODY NEALKOHOLICKÉHO VÍNA

S pitím alkoholu jsou spojená jistá rizika jako: vyšší krevní tlak, riziko rakoviny, cirhóza jater.

Pitím nealkoholického vína předejdete komplikacím se spánkem, můžete jej bez výčitek popíjet při dietách a těhotenství.

JAKÉ VÍNO PÍT V TĚHOTENSTVÍ?

No přece to bez alkoholu. Pokud jste velkými milovníky vína, v těhotenství na víno zapomeňte. Ale nezoufejte, vždyť máte možnost volby. I mezi nealkoholickými víny je dostatečně velký sortiment k výběru. Potěšit nastávající maminku tak nemusíte jen bonboniérou, vhodným dárkem je i nealko víno.

CO SE NĚKDY SKRÝVÁ ZA NESPAVOSTÍ

Pití vína vede ke špatnému spánku. Předejít tomu můžete jednoduše, abstinencí. Všeobecně alkohol narušuje REM spánek, nejdůležitější fází spánku. Narušením této fáze riskujete, že se probudíte s pocitem nevyspání a únavou.

USKLADNĚNÍ VÍNA

Stejnou pozornost uskladnění dopřejte všem vínům. Nejedná se o rychlé špunty pro děti, ale často o kvalitní vína známých značek, které si zaslouží být bezpečně uskladněna, například ve stojanech českého výrobce RAXI. Ukázky stojanů můžete také vidět na facebooku RAXI. 

nealko1

 Ať už uvažujete o kompletním odbourání alkoholu nebo uvažujete jen o částečné náhradě, víno bez alkoholu je tou správnou volbou.

 

RAXI.cz si na tento článek vyhrazuje autorská práva ©️, kopírování je zakázáno.

NAŠE TIPY