Hudební tip 2022–HUDBA NA VINICÍCH

hudba-na-vinicích-uvodni

Pokud jste fanoušci soudobé moderní hudby, jistě si někdy rádi užijete atmosféru venkovního koncertu. Hudebních akcí, hlavně v letním období, se pořádá nespočet. My pro vás ale máme tip na akci, která je velmi výjimečná.
Jedná se o HUDBU NA VINICÍCH, která už svým názvem napovídá, že prostředí, ve kterém se akce odehrává, nemá konkurenci. V samotném srdci vinic máte možnost poslechnout si hvězdy rockové a popové scény, a přitom ochutnávat ta nejlepší vína, která se urodila na českých vinicích a často nesou ta nejvyšší ocenění kvality a v RAXI jsou velmi uznávána. 

Se sklenkou dobrého vína si tak můžete zatančit pod hvězdnou oblohou při vystoupení interpretů a kapel zvučných jmen jako jsou David Koller, Pokáč, Jelen, Barbora Poláková, Poletíme?, Horkýže Slíže, QUEENIE, Jiří Krhut & Štěpán Kozub, Škwor, Mňága a Žďorp, , Anna K., MIG 21, Wohnout a řada dalších.

hudba-na-vinicích-koler

Na seriál koncertů se můžete těšit v těchto lokalitách:
Vinařství SONBERK u Popic, Vinařství JOHANN W v Třebívlicích, Zámecké vinařství Bzenec, Vinařství VICAN u Mikulova, Château VALTICE, Vinařství LAHOFER u Dobšic.

hudba-na-vinicích-AnnaK

hudba-na-vinicích-mig21

Byla by škoda nevyužít nabídky pořadatelů a odjet po koncertu domů. Ve spolupráci s Centrálou cestovního ruchu – Jižní Morava nabízejí výlety v okolí vinařství. Pobyt si tak prodlužte třeba na celý víkend, vždyť je tu toho tolik k vidění.
V okolí každé lokality, kde se koncerty pořádají, se nachází spousta krásných míst, které si zaslouží povšimnutí.

 

Vinařství LAHOFER

Na „VLNĚ“ dobré zábavy


Za návštěvu stojí už jen samotná budova vinařství, která působí dojmem vlny, která se majestátně tyčí nad okolními vinicemi. Když se pak architektonický skvost spojí se skvělou hudbou a vínem, získáte „koktejl“ nevšedních zážitků.

hudba-na-vinicích

ČEŠI ZA HRANICEMI

Do Moravského Krumlova na Slovanskou epopej. Představitel secese, malíř a fotograf Alfons Mucha nám zanechal Slovanskou epopej-kolekci obrazů zachycující dějiny Slovanstva a symbolizující naše dějiny. Jedná se o obří plátna, jejichž tvorbou se zabýval celých 18 let. Epopej se těší celosvětovému ohlasu. Sbírka byla vystavena jak v Paříží, tak i japonském Tokiu, kde během pouhých tří měsíců výstavu zhlédlo přes 650 tisíc diváků. Tímto se stala nejnavštěvovanější výstavou umělce z 19. století v roce 2017 na celém světě. Od července 2021 máte opět možnost vidět všech 11 pláten pohromadě, a to právě v zámku Moravský Krumlov.

hudba-na-vinicích-mucha

Vinařství JOHANN W Třebívlice

ČECHY, TAK TROCHU JINÁ CHUŤ

Vinná réva neroste jen na moravských svazích. Úrodná půda plodící lahodné hrozny se nachází i v mělnické a litoměřické podoblasti. Zde bylo v okolí Třebívlice vybudováno vinařství, které doplňuje český trh víny, která jsou mírně odlišná od těch moravských díky jedinečnému umístění a podmínkách ve kterých vznikají.

Pokud byste chtěli vinařství navštívit v jiném termínu, než se koná Hudba na vinicích, vřele vás přivítají každý víkend, kdy zde provádí prohlídky s ochutnávkou vína.
Nad samotným vinařstvím stojí hrad Házmburk, který zde stráží okolí již od středověku.


Gurmánský zážitek vám zase nabídne Lahodná Čokolaterie, Třebenice s výbornou horkou čokoládou a ručně vyráběnými čokoládovými lanýži. Chuťové pohárky uspokojíte déle delikátními cheesecaky a dorty podle vlastních receptur.

Vinařství Sonberk

Opět se jedná o vinařství, s pozoruhodnou architekturou, vzbuzující obdiv snad každého hosta. Navrženo bylo Josefem Pleskotem, jako první moderní stavba české vinařské architektury.
Sonberk-dominanta pavlovských vrchů, ze které je krásný pohled na sluncem zalité vinice.

hudba-na-vinicích2

V Hustopečích až na vrchol


Máte rádi rozhledy? Zde si ji užijete do sytosti. V Hustopečích totiž stojí velmi mladá rozhledna, vybudovaná v roce 2012 a čnící se do výšky 17 metrů. Z jejího vrcholku se vám naskytne pohled na botanickou raritu. Nachází se totiž v mandloňových sadech, pro ČR i celou střední Evropu nevídaný pohled. 1200 stromů dříve sloužilo čokoládovnám, které z nich získávaly mandle pro své cukrovinky.

hudba-na-vinicích-rozhledna

Ať už se rozhodnete k návštěvě kteréhokoli vinařství, každá volba bude správná. Jisté je, že v každém se nachází vinné skvosty, které stojí za ochutnání. Až si i vy najdete svého favorita, pravděpodobně si nakoupíte zásobu vína s sebou domů. Kam ale víno uložit, ptáte se? S tím vám rádi poradíme. Potřebujete-li stojan na víno, neváhejte a jděte do čistého designu značky RAXI. Stojany vyrábíme v samém srdci Moravy, v Lošticích. Ano, v Lošticích, kde se vyrábí loštické tvarůžky-s podnikovou prodejnou a muzeem, někomu povědomé pod pojmem olomoucké tvarůžky.

Více informací o stojanech RAXI naleznete na facebooku RAXI a webových stránkách.

HUDBA, VÍNO A KRÁSNÉ PROSTŘEDÍ – na to vše lákají pořadatelé všechny fanoušky moderní hudby.
Nevíme jak vy, ale my v RAXI.cz se už moc těšíme.

 

NAŠE TIPY