Tipy na dárky pro milovníky vína

darky-uvodni

Máte-li mezi svými nejbližšími milovníka vína, dárek v podobě kvalitní láhve je zkrátka sázkou na jistotu. Pokud, ale toužíte letošní Vánoce trochu inovovat, přinášíme několik tipů na zajímavé a netradiční dárky. Na své si přijdou milovníci cukrovinek, upcyklovaného designu i začínající someliéři.

DARUJTE NEVŠEDNÍ CHUŤOVÉ ZÁŽITKY

PÁROVÁNÍ VÍNA A ČOKOLÁDY

Snoubení vína a pokrmů jistě znáte. A co takhle snoubení vína a čokolády? Párovat, lze hořkou, mléčnou i bílou čokoládu. Platí pravidlo, čím sladší čokoláda tím sladší víno.
Na speciálních řízených degustacích pod vedením someliéra zažijete doslova orgasmus chutí. Vychutnat si ho však můžete v pohodlí domova. Speciální dárkové sety již spárovaného vína a čokolády budou tím pravým dárkem pro mlsné jazýčky.

 medvidci

OPILÍ MEDVÍDCI

Kdo by neměl rád Prosecco? A víte, že jej můžete darovat i v jiné než tekuté podobě? Gumoví medvídci s příchutí prosecca, jsou ideální jako malá pozornost nebo jako originální doplněk právě k láhvi šumivého vína. Navíc jsou bez umělých barviv. Chcete-li něco více vánočního, doporučujeme také želé bonbony ve tvaru hvězdiček s vůní hřebíčku, skořice a badyánu a příchutí svařeného vína.

NATŘETE SI VÍNO NA CHLEBA

Víno si můžete natřít i na chleba. Lahodné vinné želé se báječně hodí ke smetanovým sýrům nebo sýrům typu Brie. Krásně také doplní masové paštiky, zvěřinu nebo sladké dezerty. Vyrábí se želírováním vína, pomocí pektinu a cukru. Želé se vyrábí z různých odrůd jako například Frankovka nebo Svatovavřinecké víno.

denik2

MILÝ DENÍČKU

Ideálním dárkem pro zapálené milovníky vína bude degustační deník, určený pro záznamy vinných objevů a zážitků s vínem. Majitel deníku si může zaznamenat každou chuť, vůni a vjem či poznatek, který s vínem prožil a kdykoli si jej připomenout. Některé deníky obsahují i praktická cvičení a fungují tedy tak trochu jako učebnice.
Vybírat můžete z luxusních variant v pevných deskách s koženou vazbou nebo se můžete porozhlédnout i po levnějších variantách. Zápisníky bývají rozděleny do několika tematických sekcí, obsahujících cenné informace o vínech (jak správně ochutnávat, vhodné kombinace vína a jídla, jaké zvolit druhy sklenic apod.)

sklenice

KDYŽ JE LÁHEV PRÁZDNÁ

I láhev od vína může získat nové využití. Skvělým dárkem, kterým potěšíte každého fanouška vína, může být i skleněný předmět vyrobený pomocí dnes tak populární upcyklace - znovu využití odpadového materiálu.

Poohlédněte se například po praktických sklenicích, které zaujmou jednoduchým designem. K dostání jsou v různých barvách a velikostech. Příjemně vás překvapí také cena.
Zaujaly nás i přírodní ručně vyráběné svíčky se sójovým voskem. Každá vůně je pečlivě vybraná, aby co nejvíc připomínala aroma vína, kterým byla láhev původně naplněna. 
Pěkným dárkem bude také
samozavlažovací květináč. Jedná se o již připravený set květináče z láhve od vína, substrátem i semínky bylinek. Stačí pouze doplňovat vodu, počkat 1-2 týdny a pak už se jen radovat z oblíbené bylinky například na kuchyňské lince.

 

raxi

PRO JEŠTĚ LEPŠÍ POŽITEK

Hledáte spíše praktický dárek? Vybírejte pomocníky, kteří usnadní správné servírování a uchovávání vína.
Správná teplota je jeden z rozhodujících elementů při servírování vína. Kontrolovat ji můžete jednoduše díky teploměru na lahev vína.
Ne každý si může dovolit domácí vinotéku nebo dokonce vlastní sklep na víno. Existuje však elegantní řešení. Stolní chladicí zařízení ve variantách na jednu nebo dvě lahve. Tento šikovný pomocník nezabere mnoho místa a výrobce udává, že z pokojové teploty vychladíte bílé víno zhruba za 20 minut.
Nespotřebované víno zase lépe uchováte s vakuovou pumpou. Díky vakuovým zátkám si víno zachová svou chuť i vůni pro pozdější konzumaci.
Darovaná vína pak krásně vyniknou v pultovém stojanu RAXI. Menší pultový stojánek je ideálním dárkem pro vaše přátele. Využít můžete také potisk a vytvořit osobní dárek například pro vaše obchodní partnery.

 

NAŠE TIPY