Proč na kvalitě stojanů na víno tak záleží

WPAT180-newPokud chcete uskladnit špičková vína, bezesporu požadujete prvotřídní kvalitu stojanů k jejich uložení.

 

KVALITNÍ VÍNO ULOŽENÉ V NEKVALITNÍM STOJANU, NEMYSLITELNÉ! 

Představte si, že si pořídíte svůj vysněný vůz. Jednoho dnes však zjistíte, že se projektant vaší garáže fatálně spletl. A to tak, že se díky chybně zvolenému materiálu celá garáž zbortila jako domeček z karet.

Stejně jako každá stavba, tak i stojany na víno vyžadují pevné materiálySprávný výběr materiálů totiž ovlivňuje délku životnosti stojanu, kterou vám u RAXI garantujeme. Důležité jsou však i další faktory, které rozklíčujeme v dalších bodech. 

 

 WPUL5

CELÝ PROCES VÝROBY DŘEVĚNÝCH HRANOLŮ POD KONTROLOU

Použité materiály máme plně pod kontrolou. Vše začíná správným výběrem houževnaté dřeviny, jako je habr či buk. Poté, co se na pile zpracuje nejkvalitnější část kmene, jsou z bočního řeziva přichystány polotovary určené k výrobě hranolů. Tyto však musí projít pomalým procesem vysoušení. Po dobu 1 roku se dřevo suší v krytém venkovním skladu a následně je ještě dosoušeno ve vysoušecích komorách na 8% vlhkost. V konečné fázi je potřeba při přesné teplotě a vlhkosti řezivo tzv. „zlahodnit“. Opracované hranoly jsou ošetřeny dvěma vrstvami přírodního vosku. Dřevo tak získá barevnou stálost a odolnost proti běžné vlhkosti.   Veškeré voskování i impregnování je ekologické a šetrné k životnímu prostředí. Nosné prvky systému jsou vyráběny z práškově lakované konstrukční oceli DC01. Masivní dřevo a pevný rám následně zase zajišťují vysokou nosnost a stabilitu i při velkém zatížení.

 kolaz-new

500 kg ZVLÁDNEME I “BEZ DRŽENÍ”

Bezpečnost je u nás na prvním místě, konstrukci stojanu se snažíme přizpůsobit tak, aby odpovídala danému typu.

Když vezmeme v potaz, že volně stojící vinotéka může nést láhve o hmotnosti i více jak 500 kg, mohl by nekvalitní stojan způsobit nemalé škody. U stojanů RAXI myslíme na každý detail. Proto garantujeme stabilitu i u volně stojících stojanů např. na 480 lahví.

DOZRÁVÁNÍ VÍNA PŘÍMO VE STOJANU

O kvalitním stojanů hovoříme i v souvislosti s tím, jak je konstruován. Díky horizontálnímu uložení lahve dovnitř neproniká kyslík a víno tak může i nadále dozrávat. Procesem dozrávání získává takzvaný bouquet.

ORNAMENT JE ZLOČIN

Stojan působí minimalistickým dojmem a z toho důvodu je nadčasový. Čisté linie doplňující se s jednoduchostí barev nikdy neomrzí (na výrobu není použito více jak dvou odstínů).

Ať už vybavujete obchod, vinotéku, roubenku či zařizujete hotel - RAXI je vhodným řešením. Díky přehlednosti najdete hned, co hledáte. Ergonomie stojanu zase zajistí bezproblémové uložení lahví v horizontální i vertikální linii. Prostorovou úspornost a perfektní přehled nad každou láhví oceníte při uložení vína ve sklípku i při prezentaci ve vinotéce. Stojan je tedy nejen plně funkční, ale i elegantní díky své jednoduchosti.

 WPRES45

Důkaz kvality místo slibů

I odborníci na slovo vzatí tvrdí.

Kromě vinoték OpenWine máme i velký sklad, v němž je víno uskladněné na ocelových regálech. I pro tyto účely jsme využili stojany RAXI, tentokrát ty opravdu obrovské. Při výšce 5 metrů sahají až ke stropu.
V nejvyšších patrech máme naše nejlepší vína!!

Jorge Atisha, vinotéka OpenWine

RAXI_CUSTOM_8

 

.