Variabilní stojany na víno, které se přizpůsobí atypickému interiéru

 

1050x383_1_

Při uskladnění vína nemusíte volit mezi praktickým využitím prostoru a esteticky kvalitním řešením. Stojany Raxi totiž umí obojí. Uvítají je majitelé vinoték či barů, kteří díky nim mohou vystavit své vinné skvosty téměř jako umělecká díla v galerii, i milovníci vín, kteří chtějí dopřát svému koníčku důstojné místo u sebe doma.

Řešení, které spojuje design i funkci

Naše stojany jsou promyšlené do posledního detailu s ohledem na funkčnost i design. Jejich konstrukce vyniká geometrickou čistotou a působí velice lehce a vzdušně. Stanou se moderním a univerzálním doplňkem, který se bude hodit do industriálně řešeného interiéru i rustikálně laděného prostoru.

Struktura stojanu je tvořena dřevěnými hranolky z kvalitního bukového dřeva, které je pro dlouhou životnost ošetřeno dvěma vrstvami přírodního vosku, a díly z práškově lakované konstrukční oceli v elegantní černé barvě. Tato koncepce umožňuje skládat jednotlivé moduly na sebe do výšky i šířky a vytvářet tak stojany v různých rozměrech přesně podle vašich potřeb. Lahve jsou bezpečně uložené, vzájemně se nedotýkají, a díky dostatečné hloubce nevyčnívají ze stojanu ven.

Variabilní stojany pro vinotéky a restaurace

Stylově vystavené lahve vína se mohou stát zajímavým prvkem v interiéru vaší restaurace. Raxi stojany je možné přizpůsobit požadovanému počtu lahví nebo vybranému prostoru. V šířce ani výšce se u nás meze nekladou, můžete si proto bez problémů navrhnout jak mini stojan pouze na několik málo lahví na bar, nebo naopak maxi stěnu sahající od země až ke stropu (při výšce stojanu nad 4 metry zpevňujeme stojany pomocnou ocelovou výztuží). 

Nabízíme stojany v nejrůznějších velikostech. Pokud ani přesto nenajdete ten pravý pro vás, napište nám. Rádi vám vyrobíme stojan na míru. Díky variabilitě může stojan vyplnit atypický prostor, stát se součástí barového pultu nebo orámovat vchod do vašeho podniku ze všech stran. Ušetříte tak cenný prostor v provozovně a využijete ho třeba pro další stůl se židlemi. 

Odvážných realizací se nebojíme, což dokládá třeba stylová instalace v Latino baru pana Atishy. Potřeba uskladnění většího počtu vín mimo sklad si žádala kreativní nápady. Stojany Raxi jsme proto zapojili do interiéru baru originálním způsobem. Vyplnily jsme jimi například prostor za barem. Do výšky 1,3 m tak vznikl nový úložný prostor pro lahve. Nahoře za barem jsme dále umístili několik prezentačních řad stojanů s viditelnými cenovkami pro zákazníky psanými křídou na L profil prezentačních řad. Ze zdánlivé nevýhody, kterou byl nedostatek úložných prostor, se tak rázem stala přednost. 

Dalšímu zákazníkovi – rodinnému vinařství z Toskánska – jsme pomohli uskladnit na ploše 7 × 3 × 3 metry až 8 400 lahví. Povedlo se nám to díky stojanům s dvojnásobnou hloubkou (umístěním 2 lahví za sebou). Lahve ve stojanech si ale stále zachovávají své místo a neleží volně na sobě. Zároveň má zákazník velmi snadný přístup ke každé lahvi, a tak si bez nutnosti přeskládání může vytáhnout z archivu přesně tu láhev, kterou potřebuje.

Vína v Raxi stojanech jsou uložená organizovaně, každá lahev má své místo, proto vždy víte přesně počet uložených lahví. Rozměry jedné buňky na víno jsou 9,5 × 9,5 cm a vejde se do ní 90 % používaných lahví. Pro lepší představu, na 110 lahví vám bude stačit necelý metr do šířky i výšky a hloubka 30 cm. Oproti klasickým dřevěným stojanům tak můžete ušetřit téměř 50 % prostoru. 

Stojany můžete potisknout i logem, což jistě ocení ti, kteří budují svou značku a pečlivě se starají o image.

V naší nabídce najdete stojany na víno v různých variantách. V klasických stojanech jsou uložena všechna vína ve vodorovné poloze a v jednom bloku, pojízdné umožňují snadné přemisťování stojanu, pultové stojany disponují horní nakloněnou řadou s lištou, na kterou je možné vybrané druhy vín popsat či ji opatřit cenovkami, a patrové stojany jsou určené pro několik stovek lahví na jednom metru podlahové plochy.

Designové uložení vín doma

Čím dál víc lidí si chce lahev dobrého vína vychutnávat i doma, ať už ve dvou, nebo s kamarády. Když se tento koníček trochu rozroste, vyvstane otázka, kde a jak lahve uchovávat. Vytvořit si stylový domácí vinný koutek se stojany Raxi bude snadné, i když je pro vás doma cenný každý centimetr. Vína už nebudou muset stát na lince v kuchyni nebo se schovávat v baru. 

Stojan můžete umístit v kuchyni či obývacím pokoji, ale snadno je uložíte i do prostoru pod schodištěm nebo sklepní kóje. Na míru vám vyrobíme také nejrůznější tvarové variace, například do asymetrického podkroví. 

Pořízení speciálního stojanu na vína má ještě jeden důležitý aspekt. Umožňuje skladování lahví naležato, což je zásadní pro zachování kvality vína.

A co když se za rok či dva vaše sbírka rozroste? Skvěle! Pomůžeme vám vybrat stojan, který s tím stávajícím jednoduše propojíte. I stojany pro použití doma dokážeme potisknout podle vašich preferencí a fantazie.

Jak objednat stojan na míru?

Všechny typy stojanů si můžete objednat v různých velikostech, a pokud mezi nimi nenajdete ten pravý, vyrobíme vám ho na míru. Pro stojany klasického typu využijte náš konfigurátor, kde si navolíte šířku a výšku stojanu. Ihned se dozvíte, kolik lahví se do něj vejde. Ostatní typy stojanů na míru a specifická přání s vámi rádi vyřešíme přes kontaktní formulář.