Inspirace pro designovou vinotéku na míru, která doplní interiér

Raxi_1050x383_Inspirace_

Pro zapálené vinaře není skladování vína pouhým čekáním na otevření lahve. Je to způsob, jak vyjádřit lásku k révovému pokladu, jak mu dopřát zasloužený odpočinek před jeho prvním nadechnutím a také trochu jak se blýsknout před hosty. Při vyndání kvalitního vína ze spíže od marmelád a zeleniny opravdovým vinařům zatrne. Ale vinné skvosty skladované v designové vinotéce? To potěší oči a duši.

Zaplňte každý kout interiéru

Zdá se vám, že na pořádný stojan na víno nemáte dostatek místa? Východiskem je vyplnit každý volný kout. Jakýkoliv výklenek, prostor pod schodištěm nebo pod barovým pultíkem mohou poskytnout základnu pro regál na víno. „Obložte“ jimi celou stěnu nebo orámujte dveře. Stojany se tak stanou nedílnou součástí interiéru a navodí jedinečnou atmosféru. 

1fe4e5ca-c200-11eb-93e0-008cfa04491c

Výroba stojanů přesně na míru je však poměrně náročná – časově a finančně. Navíc se takové stojany nedají v budoucnu dát na jiné místo. Přesto řešení existuje. Variabilní systém na míru, který lze do určité míry upravovat a přeskládávat. 

Variabilitu stojanů RAXI potvrzuje jeden z našich zákazníků, pan Stanislav Hruška z rodinného vinařství Vína Hruška:

„Regály RAXI nám svou variabilitou nabízí vhodné řešení do jakýchkoliv prostor.“

Přehledný vinný sklípek

Pokud vlastníte úctyhodnou sbírku co do počtu lahví, jistě máte větší vinný sklípek. Sem bychom doporučili především praktické regály, ve kterých se budete snadno orientovat. Nezapomeňte vzít v potaz také nosnost stojanů, které se v článku ještě věnujeme.

vinoteka_sklep

Inspirujte se majiteli vinoték či skladů, kteří mají se skladováním ve velkém bohaté zkušenosti. Například majiteli společnosti Open Wine Jorge Atishovi jeho požadavky splnily stojany RAXI:

„Používáme je na všech našich provozovnách včetně skladu. Osvědčily se nám díky své robustnosti, přehlednosti a praktičnosti při manipulaci s lahvemi.“ 

Nadčasový vzhled neomrzí

V případě stojanu, který má doplnit interiér, je vzhled důležitý. Musí do interiéru skvěle zapadat. Můžete samozřejmě zvolit styl, ve kterém máte místnost momentálně zařízenou, ale co když za čas změníte vkus? Pak zakoupíte stojan nový, nebo budete již teď vybírat design, který se hodí do rozličných interiérů, aniž by působil rušivě. Stále platí, že v jednoduchosti je krása, proto čistým, elegantním vzhledem nic nezkazíte. Naopak, získáte stylový detail, který nenásilně doplní celek.

Z těchto nároků vychází koncept stojanů RAXI. Kombinace světlého dřeva a černého kovu se totiž jen tak neokouká a vybojuje si své místo v kterémkoliv módním období a v jakékoliv místnosti. Touto vlastností zaujaly dokonce profesionálního italského vinaře. 

„Systém RAXI mě okamžitě zaujal svou jednoduchostí a strukturou, dosud se mi nepodařilo najít nic podobného.“

Stefano Berti, italský vinař

 Archiv_Gagliole

Kvalita ke kvalitě sedá

Pokud skutečně oceňujete prvotřídní vína, jistě požadujete preciznost také u stojanů, ve kterých je víno uloženo. Kvalitní materiály by měly být samozřejmostí. Vysokou nosnost a stabilitu i při velkém zatížení nejlépe zajistí masivní dřevo a konstrukční ocel. Pokud je materiál ošetřen, pak jen ekologicky šetrnými prostředky. Víno jako úžasný produkt přírody a poctivé lidské práce si nezaslouží kompromisy. 

Ty nebudete muset dělat se stojany RAXI. Jsou vyrobeny z dokonale opracovaného bukového dřeva a práškově lakované oceli, ošetřeny prostředky šetrnými k přírodě. 

„Když se k variabilitě přidá kvalitní zpracování, tak máme jasnou volbu.“

Stanislav Hruška, Vína Hruška

322-1

Dbejte na bezpečnost

„Sedmička“ vína váží cca 1,15 kg, při 20 lahvích se dostanete na 23 kg, s každou další lahví se celková váha zvyšuje. Nosnost stojanů je při výběru tedy opravdu zásadní. Nezapomeňte také na stabilitu, nechcete přece, aby při vyndavání vína došlo k jakémukoliv pohybu stojanu a následnému rozbití vašich pokladů. Důležitou roli hraje také hloubka. Čím hlubší stojan, tím bezpečnější uložení

Stojany RAXI disponují dostatečnou pevností konstrukce a také větší hloubkou stojanů, než je obvyklé. A to všechny typy, bez obav tedy můžete vybírat od těch nejmenších až po velkokapacitní. Se stojany RAXI jsou spokojeni majitelé velkých vinoték či vinařství, proto věříme, že skvěle poslouží také ve vašem interiéru.

Využíváme všechny typologie od velkých archivačních regálů a stěn přes pojízdné a prezentační regály až po ty nejmenší. Všechny druhy můžeme bez problému doporučit.“

Jorge Atisha, Open Wine

 20ea6a4e-c200-11eb-9e9c-a0369f10330e

Vinotékou RAXI dopřejete vínu to nejlepší, stejně jako si dopřáváte vy. Bude ukázkou toho, že oceňujete krásu, kvalitu a zároveň funkčnost. Že máte vkus a smysl pro detail, že jste originální. A v neposlední řadě – že chcete dopřát nevšední zážitek také svým hostům. 

„Co se týká stojanů RAXI – v mém případě šlo o výběr toho nejlepšího, a to z hlediska praktičnosti i vzhledu.“

Jan Kůta, Kadaň

 

Proč ještě nemáte vlastní designovou vinotéku?  

Rádi vám pomůžeme s návrhem vinotéky na míru