Moravskými vinařskými stezkami na kole, kalendář akcí do konce léta 2022

cyklostezky-uvodi

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského sedla. Mnozí z nás ale upřednostňují spíše pohled z kola. Každý začátek cyklistické sezóny se musí řádně oslavit a za tímto účelem byla naplánována i následující akce.

ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZÓNY


Jedná se o otevírání cyklostezek – Na kole mezi vinohrady Uherskohradišťska. Akci připravili organizátoři - Region Slovácko a Městské informační centrum Uherské Hradiště. Zavítejte 30.4.2022 do Uherského Hradiště a projeďte si jednu z tras, které byly pojmenovány podle vinných odrůd. Projet se můžete stezkou Blatnického Roháče, Muškátu moravského nebo Rulandského bílého. Jako bonus se každému nabízí ochutnávka vín ze slováckých vinic a pohled na malebnou krajinu. A pokud se cítíte nejlépe nohama na zemi, využijte stezku připravenou pro turisty. Jak vidíte, v Uherském Hradišti mysleli na všechny.

A protože cvičení dělá mistra, je třeba cvičit pravidelně. Své cyklistické dovednosti můžete prověřit na dalších z mnoha akcí organizovaných v rámci projektu Moravské vinařské stezky. Dlouhá síť cykloturistických tras vás zavede do různých koutů této krásné země. Projíždíte po nich mezi sady a vinicemi jižní Moravy. Trasy mají celkem 1200 km. Při putování místím krajem objevíte malebná města i vinařské vesničky s typickou sklepní architekturou, historické a přírodní památky UNESCO a také, jak chutná Morava. Ochutnávky místních vinařů můžete využít v „každé druhé zatáčce“.

uherske-hradiste

Kalendář akcí seriálu „Krajem vína 2022“ – termíny do konce léta

Těšit se můžete i na další cyklistické akce a opravdu je z čeho vybírat. Doporučujeme zúčastnit se některé z nadcházejících událostí:


21.5.2022 VELKÉ PAVLOVICE - Májové putování okolím Modrých Hor


U akce pořádané ve Velkých Pavlovicích se nejedná jen o cyklistické a turistické putování. Cílem je nádvoří Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích, kde proběhnou doprovodné akce Festival vinařů VOC Modré hory a certifikovaná soutěž 30 vín Modrých Hor. 


30-vin-modrych-hor3

4.6.2022 STRÁŽNICE Putování po vinařských stezkách Strážnicka


Na výběr jsou 2 cyklistické trasy o délkách (42 a 33 km) nebo 1 trasa pro pěší (15 km). Startovní balíček můžete zakoupit v předprodeji za 180 Kč v e-shopu nebo na místě za 250 Kč. Ale pozor, kdo zaváhá, „nešlape“. I tato akce má jen omezený počet míst. Balíček obsahuje: degustační skleničku s nosičkou, startovní pas s mapou tras, zajištění doprovodného programu na trase i v cíli. Nemusíte se bát, že byste zabloudili, organizátoři zajistí vyznačení všech tras. Výlet bude zakončen v malebné sklepní uličce Plže v Petrově, kde proběhne slosování o ceny.

straznicko

straznicka-stezka-mapa


11.6.2022 VALTICE Hudba na kole


V RAXI nás zaujal velmi ojedinělý projekt, kterým je Hudba na kole. Opět se jedná o cyklistické putování, ovšem v tomto případě obohacené o hudební program. Ve Valticích zahájí celý program skupina Sebranka jazz orchestra. Na dalších bodech trasy se můžete těšit na vystoupení kapel jako Four in Blue, Za rohem, Weytora, Sanitka, Šoulet, Saša Niklíčková, Wild Sticks, Perfect Time, Partisax, Klaret a mnoho dalších.
Projekt je unikátní nejen vystoupením skvělých kapel, ale i lokacemi na kterých hudebníci zahrají - JANŮV HRAD, DIANIN CHRÁM (lovecký zámeček), LÁZEŇSKÁ KOLONÁDA – LEDNICE, TŘI GRÁCIE, HORNÍ SYNAGOGA – MIKULOV a další.

hudba-na-kolech

25.6.2022 HUSTOPEČE Expedice Krajem André

Expedice-Krajem-Andre

16.7.2022 MIKULOV Letní putování po vinařských stezkách Mikulovska

Mikulov


20.8.2022 KUBŠICE Expedice za sousedy

Expedicce-za-sousedy 

Součástí každého nadpisu je prolink na danou akci, kde získáte více informací. 

PŘEDPODEJ VSTUPENEK


V tomto e shopu můžete zakoupit startovní balíčky na výše uvedené akce.

 

NEJEZDĚTE NA NOC DOMŮ, UBYTUJTE SE RADĚJI NA MÍSTĚ


Využijte jednoho z mnoha ubytování, které pro vás pečlivě vybrali v Cyklisté vítáni. Odkaz na nabídku ubytování. 


Čím se zaobírá Cyklisté vítání? Citujeme: Jedná se o celonárodní certifikační systém, který z pohledu cyklistů prověřuje nabídku a vybavenost stravovacích a ubytovacích služeb, kempů a turistických cílů. Certifikace obsahuje standardy srovnatelné se systémy jako Bett & Bike v Německu nebo RADfreundliche Betriebe v Rakousku. V České republice má certifikaci na starosti Partnerství, o.p.s. Vybírá vhodné objekty a pravidelně je kontroluje. V databázi se tak nachází více než tisíc certifikovaných zařízení po celé České republice.

NENECHÁVEJTE VÍNA ULOŽENÁ VOLNĚ, USKLADNĚTE JE DO STOJANU


Protože vína není nikdy dost, jistě si zakoupíte pár lahvinek s sebou domů. A jak vína uskladnit? Jedině bezpečně. K uložení vína vám mohou posloužit stojany RAXI, které plní více funkcí najednou. Nejenže víno uloží bezpečně v horizontální poloze, což je nejvhodnější skladování vína. Každá láhev je uložena samostatně, bez rizika možného rozbití. Bonusovým faktorem je vzhled stojanu. Jedná se designový kousek, který oživí každý kuchyňský kout.
Úložné systémy RAXI si dokáží poradit s uložením vína v jakémkoli prostoru. Jsou totiž variabilní.
V katalogu vás mohou oslovit pultové, oboustranné, pojízdné, patrové, prezentační a prodejní stojany.
Po vaší specifikaci zadané do konfigurátoru pak zase dokážeme vyrobit stojan jakýchkoli rozměrů a tvarů.

male-stojany-1

RAXI.cz si na tento článek vyhrazuje autorská práva ©️, kopírování je zakázáno.



NAŠE TIPY