Dárek, se kterým vždy zabodujete – darujte prémiové víno

premiova-vina-uvodni

Co jsou to vlastně prémiová vína a čím jsou zvláštní? Už název "prémiový" napoví, že stejně jako "prémie" se dávají či získávají za odměnu a zdaleka se tedy neřadí k běžnému sortimentu, dostupnému takzvaně na každém rohu. Chcete-li někoho důležitého a významného potěšit speciálním dárkem, a víte, že má víno v oblibě, určitě nesáhnete po lahvi ve slevě ze supermarketu. Tím, že si dáte s výběrem vína záležet, dáte najevo, že si obdarovaného zvláště ceníte a je pro vás jedinečný/á. Stejně jako vinaři po celém světě do svých prémiových vín dávají své jedinečné a neopakovatelné vinné skvosty.

VÍNO OPŘEDENÉ TAJEMSTVÍM, ODHALTE JEHO ZVLÁŠTNOST

Čím může být prémiové víno tak zvláštní? Většinou se jedná o výjimečnou kvalitu vyrobeného vína, které se nepoštěstí dosáhnout každý rok, a proto se také často objevují jen v omezených množstvích, tzv. šaržích, kterých je na trhu dostupné jen limitované množství. Počet takových lahví může čítat po celém světě řádově jen desítky, stovky či tisíce...rozhodně ne miliony lahví dostupných každému a kdekoliv.

CO DÁVÁ VÍNŮM PUNC VÝJIMEČNOSTI

Kromě výjimečné kvality se s prémiovými víny pojí také specifický původ, netradiční odrůdové složení nebo ojedinělý proces výroby; anebo se v jedné lahvi prémiového vína potkávají hned všechny vyjmenované faktory naráz. Navíc tato vína bývají vyšperkovaná originálním obalem, počínaje lahví ze silnějšího skla, jež víno lépe chrání proti výkyvům teplot a slunečnímu záření, následuje často umělecky pojatá etiketa, která zdaleka nemusí být zhotovena jen z obyčejného papíru - překvapí vás třeba materiály jako kov, látka, samet, transparentní či holografická folie, a v neposlední řadě mívají tyto výjimečné lahve i výjimečný samostatný box či kufřík, který podtrhuje jejich jedinečnost.
Následně mohou být uložena v bezpečném stojanu.

 

Cuvée Catalina

premiova-vina-3

 VÍNO, JAKO NEOBYČEJNÝ DÁREK

Cenovka prémiových vín je logicky vyšší, ale také vám dají mnohem víc - nadšení v očích obdarovaného, vzácné napětí při otevírání takové lahve, slavností atmosféra při její degustaci, a neopakovatelný zážitek spojený s vzácnými lidmi a okamžiky.

Viña Maris

premiova-vina-2

Pokud jste po dočtení sem usoudili, že přesně po takovém víně Vy či někdo z Vašich blízkých touží, můžete se nechat inspirovat v exotickém Chile či Argentině, nebo dokonce na dně Středozemního moře...

Cuvée Rivalta

609a6cdb15934a21401474b6c

Tato a další prémiová vína s netradičním příběhem a originálním balením můžete zakoupit v showroomu OpenWine, Na Střelnici 48 v Olomouci (otevřeno PO-PÁ 9-18 h), nebo ve vinotéce OpenWine v Brně, Hybešova 45, Brno-střed (otevřeno PO-PÁ 10-18 h).
Nahlédněte do našeho e-shopu.

KAM ULOŽIT PRÉMIOVÁ VÍNA


Výjimečnost prémiových vín podtrhnete jejich uložením ve stojanu, který jim dá vyniknout. Ve stojanu RAXI se budou mít vína jako v bavlnce.
Z malých stojánků na víno můžeme doporučit tento na 5 lahví nebo menší na 3 láhve

S výběrem stojanů vám může pomoci i E BOOKkde dostanete ucelené informace.


RAXI.cz si na tento článek vyhrazuje autorská práva ©️, kopírování je zakázáno.

NAŠE TIPY